Základy Japonskej sushi kuchyne :)
Rada by som vás zoznámila so základnými surovinami, ktoré sa nachádzajú v kuchyni každej sushije (Japonskej reštaurácie špecializovanej na sushi) sú hlavne tri veci: ryža, suroviny ktoré do sushi používate a riasa nori.
Ryža - väčšinou je základnou zložkou sushi. Je to obyčajná Ryža, ktorá sa rýchlo po uvarení a ochladnutí zmieša s octom a vodou. Je lepkavá a obaluje sa s ňou surovina (ryby, huby alebo omelety) Po vychladnutí sa z tejto suroviny tvaruje základ pre sushi. Japonský názov tejto ryže je 寿司飯,すしめし suši meši - suši ryža
Suroviny - charakteristickou surovinou sú hlavne surové ryby (tuniak, losos alebo makrela) ikry alebo iné plody mora (krevety, chobotnice, kalmáry, ježovky, kraby) zelenina a ovocie (mrkva, avokádo, uhorka) vaječná omeleta ale aj tofu alebo huby (šiitake) Môžu byť surové alebo tepelne upravované
Nori - o tejto surovine sa nedá veľa napísať, je to iba slaná morská riasa, nazývaná nori. Po japonsky のり
Toto sú tri základné suroviny :) Počkajte nabudúce, napíšem vám o maki a nigiri xDD